Sylvia

Of deelname aan de Schrijversklik iets kan betekenen voor mij weet ik nog niet, maar ik was vereerd gevraagd te worden.
Ik heb in het verleden weinig gedaan om mijn boek onder de aandacht te brengen. Dat was destijds te gevaarlijk en mede de reden dat ik onder pseudoniem geschreven heb.
Nu, zoveel jaar later, durf ik het aan zodat ik misschien deze keer gebruik kan maken van wat media-aandacht die we straks wellicht gaan krijgen.

Wat ik kan bijdragen zijn ideeën vanuit mijn vakgebied met indeling, kleuren, enz. van een omslag. Illustraties wellicht? Het lijkt mij verrijkend dat we allemaal vanuit een andere schrijversvorm kijken en elkaars ervaringen met uitgevers kunnen delen.

Of ik ooit nog een boek schrijf is de vraag, al kriebelt het af en toe wel. Wie weet stimuleert dit samenzijn mij in de toekomst.

Prooi van een Narcist

Ze hadden elkaar ontmoet op een nazomerse dag in september.
Het was meteen raak. Wat een charmante, charismatische man!
Ze wist onmiddellijk dat haar leven vanaf die dag nooit meer hetzelfde zou zijn.

Hoe vreselijk waar deze gedachte was kon ze toen nog niet vermoeden.
Want een narcist zet zijn masker pas later af…

Maakt ze een kans?

Carolina Vlasmuys beschrijft de periode waarin ze leefde met een narcistische psychopaat. Instictief wilde ze afstand nemen van de narigheid toen het eenmaal voorbij was, maar de drang haar verhaal te delen en daarmee anderen in een dergelijke situatie een hart onder de riem te steken, was echter sterker. Ze neemt ons mee vanaf de eerste verleidingsfase, de binding die volgde, het uiteindelijke ondergraven en vernietigen van haar geest. Ze beschrijft de liefde, de geraffineerd terugkerende psychische mishandelingen en het schadelijke spoor dat het trok op haar geestelijke en lichamelijke gezondheid.